Work
Nieuws blog
Kaaps Team | Kaapsfilm.nl

Mijn stage bij Kaaps Film: Joost [allround & best boy]

Hoi iedereen!

Ik ben Joost, een tweedejaars student aan de opleiding Audiovisueel Specialist op Curio in Bergen op Zoom. Toen ik op zoek was naar een stageplek in Rotterdam, sprong Kaaps Film er voor mij echt bovenuit, dus ik solliciteerde bij hen.

Kaaps Film gaf mij de mogelijkheid om uit te zoeken welk aspect van de filmwereld het beste bij mij past. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in licht en tijdens mijn stageperiode ben ik erachter gekomen dat hier ook echt mijn passie ligt. Mijn stagebegeleider was Tom en hij is gaffer bij Kaaps Film. Tijdens de shoots ging ik vaak met hem mee als best boy om hem te assisteren. In het begin was dit vooral meekijken, maar na een tijdje kon ik zelf dingen oppakken en zelfstandig te werk gaan. Ik kreeg ook altijd de ruimte om input te geven en vragen te stellen.

Naarmate mijn stage vorderde, kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheid over bepaalde taken. Wat ik zo leuk vind aan Kaaps, is dat je bijna volledige vrijheid krijgt om je eigen richting te kiezen, en ik heb nooit het gevoel gehad dat ik slechts een stagiair was. Je wordt al snel echt een onderdeel van het team.

Ik heb een geweldige tijd gehad bij Kaaps en ik heb er veel geleerd. Het is jammer dat mijn stageperiode nu al voorbij is.

 

Vanaf augustus/september zijn we weer op zoek naar nieuwe stagiair(e)s. Wat voor jou? Check de vacatures: https://kaapsfilm.nl/vacatures/