Work
Nieuws blog

De kunst van het revalideren

Per jaar moeten bijna 200.000 mensen revalideren na een ongeluk, ziekte, of operatie. De revalidatiezorg in Nederland is goed, maar het systeem richt zich vooral op medisch herstel. Terwijl een ongeluk of ziekte ook grote sociale uitdagingen geeft. Aandacht, financiële middelen en inzet voor sociale revalidatie schieten nog tekort.

De kunst van het revalideren is het opnieuw leren leven. Revalideren is een kunst, die meer inhoudt dan ‘enkel’ opnieuw leren lopen, praten of een rolstoel te gebruiken. Je moet leren het leven weer op te pakken nu je anders beweegt of denkt dan voorheen. Hoe ga je om met het verliezen van de carrière van je dromen? Hoe trotseer je de buitenwereld die ineens een ontoegankelijke plek vol overprikkeling is? Hoe ga je de normale, kleine dingen weer kunnen doen? Zoals vader zijn voor je kinderen, opnieuw solliciteren, een nieuwe sport zoeken, en het opnieuw van je lichaam leren houden.

We schreven en maakten de film die centraal staat in de campagne. Met de film willen we raken, aandacht vragen voor het onderwerp en roepen we op tot het tekenen van de petitie en donaties voor het vergoeden van sociale revalidatie.

Creatie: Oscar Busman en Dimitri Korpershoek
Productie: Jill Laurens en Lisa Post
Regisseur: Geertje Kil
DOP: Olaf Tijhuis
1AC: Mees Blaak
Camera operator water: Bas Koole
Gaffer: Jan Nelemans
Best boy: Jason Doerbali
Edit: Olaf Tijhuis
Grading: Tom Lems
Muziek: Jochem Weierink
Mixage: Klevr sounddesign
Casting: Maartje Paans
Cast: Pepijn, Enya, Chloë, Marieke en Noah

Meer human interest

Klant:

HandicapNL

Reclamebureau:

Oscar Busman & Dimitri Korpershoek

Regisseur:

Geertje Kil