Work
Nieuws blog

Wervingsvideo laten maken

Wervingsvideo laten maken

Met de krapte op de arbeidsmarkt kan het steeds lastiger zijn om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen bij potentieel nieuw talent. Je kan een wervingsvideo laten maken (of een bedrijfsfilm laten maken) om je bedrijf onder de aandacht brengen. 

Wat is een wervingsvideo?

Een wervingsvideo wordt ook wel een recruitment video genoemd.  Door een wervingsvideo te laten maken geeft dit je als merk de kans om zowel potentiële, maar juist ook je bestaande medewerkers te laten zien waar je voor staat. Daarnaast draagt zo’n video bij aan jouw employer branding campagne.

De krapte in de arbeidsmarkt laat nog maar eens zien dat de inzet van film als instrument voor je arbeidsmarktcommunicatie geen vraag meer is; het is een must. Een sterke employer branding video werkt in de basis als drager van je brand story. Van het verhaal waar je merk voor staat. Waarom je hier bent. Je purpose. 

Een wervingsvideo laten maken brengt dit tot leven en vertelt veel meer dan een normale vacaturetekst. Werknemers zoeken namelijk niet zomaar naar een baan, ze zoeken een te gek merk om bij te werken. 

Waarom zou je een wervingsvideo laten maken?

Een wervingsvideo laten maken heeft verschillende voordelen. Om er even drie te benoemen:

  • Een wervingsvideo zorgt voor een positieve impact op je merknaam;
  • met een wervingsvideo kun je je bedrijf onderscheiden van concurrentie;
  • zo ontvang je meer sollicitaties én los je jouw personeelstekort op.

Zo is een wervingsvideo een essentieel onderdeel van een goede recruitmentstrategie voor bedrijven in zeer competitieve werkvelden. 

Voorbeelden van wervingsvideo’s

Wij werken zowel rechtstreeks voor onze klanten als in samenwerking met employer branding- en reclamebureaus. Kaaps Film maakt employer branding video’s die positieve impact maken. Dat is wat ons anders maakt dan onze collega videoproductie bedrijven. Klanten waarderen ons om onze stijl en signatuur, onze toegankelijke en menselijke aanpak en flexibiliteit. Dat we echt luisteren en dit vertalen naar creatief sterk werk. Films die dynamisch inzetbaar zijn. Op het werken-bij onderdeel van de site, tijdens events en als wervende commercials op o.a. YouTube, Instagram, TikTok en LinkedIn.

Dit doen we met succes en veel plezier voor klanten als het Ministerie van Defensie, Bol.com, Dura Vermeer, Asito en Gemeente Rotterdam.

Zo maak je een succesvolle employer branding video

Onze methode om voor onze klanten een succesvolle employer branding video te realiseren is in de basis het luisteren naar wat het echte verhaal is. De vraag ontleden we de tot de kern. Samen met de klant gaan we eerst aan de slag om de brand story helder te krijgen. Het unieke verhaal van jouw merk en wat dit betekent voor de mensen die hier al werken, of zouden willen werken. We zoeken hier de verbinding tussen merk en mens. Tussen het talent dat kiest voor een verhaal waarin ze zich herkennen. Een verhaal wat inspireert, waar ze onderdeel van willen zijn. En een verhaal waar zij hun bijdrage aan willen leveren. Vanuit die verbinding kunnen we bouwen naar de energie, de positiviteit. Onze wervingsvideo’s brengen mensen in beweging krijgen en zetten aan tot actie. 

Onze regisseurs gaan met deze basis aan de slag om een concept te maken voor de film. Het idee. Een verhaal waarmee we de kijker raken en in beweging krijgen. Vanuit dit concept gaan onze producers aan de slag met de productie van de film. De samenwerking is no-nonsense en erop gericht om samen een zo goed mogelijk resultaat te behalen. We zeggen altijd, wij werken met leuke mensen, voor leuke mensen. Dat is voor ons echt de basis om ook bij onze klant en de interne collega’s een positieve indruk achter te laten.

Tijdens de draaidagen is de regisseur en producer het aanspreekpunt. Met een compact team van positieve strijders zorgen we dat we de verwachtingen overtreffen. De montage van de film doen we in onze studio in Rotterdam. De presentatie van een eerste versie kan op locatie bij klant of bij ons. Wij verwerken de input en wanneer de film uiteindelijk helemaal akkoord is wordt de audio afgemixt, de beelden gekleurd, ondertiteling geplaatst en in alle wenselijke lengtes en formaten aangeleverd.

Resultaten van een wervingsvideo

De impact van de films die we maken is te meten in meerdere succesfactoren. Views, clicks en uiteindelijk het aantal sollicitaties. Maar niet onbelangrijk is de trots en gevoel van verbondenheid bij de interne medewerkers. Het moeten inzetten van een vacaturestop is een mooi compliment, maar de telefoontjes en mailtjes waarin de mensen met wie we gewerkt hebben en de hoofdpersonen van de film hun emotie en trots delen… dat is waarom we dit werk doen. 

Welke soorten employer branding video zijn er?

Organisaties zien steeds meer het nut in van aandacht voor employer branding. Het is het verlengde van de brand story. Voor ons als specialist in employer branding video geeft deze opmars ons de kans om onze creativiteit om te zetten in sterke concepten en films waarmee we positieve impact maken. We maken dan ook niet één soort video. De films die we maken zijn steeds diverser. Wat onze employer branding video’s kenmerkt is dat wij geloven in een authentiek en oprecht verhaal. Het verhaal van de mens achter de werknemer. En datgene wat hen bindt aan jouw brand story. 

1. Employer branding story

In deze film zetten we het het werkgeversmerk neer. Het concept is gericht op de purpose, het onderscheidend vermogen van het merk voor een werknemer. Het resultaat is een film die je raakt, die iets in je losmaakt. Je het gevoel geeft dat je bij deze te gekke club wilt horen. Omdat het je aantrekt, omdat het verbindt met waar jij als werknemer voor staat. Omdat je onderdeel wilt zijn van de boodschap van het beeldverhaal en het gesproken verhaal. De employer brand story vertalen we naar een voice over tekst die de keer scherp en de andere keer bijna poëtisch het merk overbrengt. De beelden sluiten aan op de tekst, het versterkt elkaar.

Een voorbeeld van een employer brand story video zie je hier:

Employer branding video voor de werving van IT specialisten bij de Gemeente Rotterdam

2. Employer branding testimonial

Wie kan het verhaal van jouw employer brand het beste overbrengen? Oprecht, herkenbaar en authentiek? De mensen die werken bij jouw organisatie, die onderdeel zijn van het merk verhaal. Of het nu gaat om een onderwerp als Diversity & Inclusion bespreekbaar te maken en de organisatie in beweging te krijgen. Of om te laten zien dat je geen getrainde commando hoeft te zijn om bij Defensie te werken. Wij geloven in de kracht van een echt verhaal. Van een werknemer die vanuit zijn of haar eigen gevoel en overtuiging laat zien en horen waarom dit werk is wat meer is dan alleen werk. In de stijl en taal die de doelgroep herkent en aanspreekt.

Een aantal voorbeelden van een employer testimonial video zie je hier:

Employer branding testimonial voor Dura Vermeer

Wil je een wervingsvideo laten maken?

Heb je een vraag? Wil je een wervingsvideo met ons maken? Heb je zin in koffie of wil je gewoon even bijkletsen? De deur staat open en de telefoon aan.