Work
Nieuws blog

Werf& Award wervingsvideo’s voor Defensie

Werf& Award wervingsvideo’s voor Defensie

De enorme opgave die Defensie heeft vraagt om jaarlijks 4200 nieuwe militairen. Een uitdaging in de huidige krappe arbeidsmarkt. Samen met Radancy gingen we aan de slag om vanuit het concept voor de website aan de slag te gaan met de doorvertaling naar een serie video’s. Daarmee wonnen we een Werf& Award voor de wervingsvideo’s die we maakten voor Defensie.

Werven op meer dan alleen gevechtsfuncties

Behalve militairen in een gevechtsfunctie is er een enorme organisatie die daarachter staan. In bijvoorbeeld de techniek, IT, zorg, logistiek. Voorheen werd arbeidsmarktcommunicatie ingestoken op wat het aanbod was, op functie. In het nieuwe concept steken we in op inspiratie. Waar gaat de doelgroep op aan, hoe kunnen we ze verleiden en inspireren. En vervolgens komt de functie wel aan bod. De basis is een stukje mindset. Hoe sta je in het leven en wat wil jij bijdragen. Kameraadschap en zingeving. Vervolgens is er voor ieder een uitdagende functie die bij hem of haar past.

De mens centraal in employer branding

De toegevoegde waarde vanuit Kaaps Film op het concept van Radancy is onze mensgerichte aanpak. Dit werk bij ons uiteraard in de conceptuele aanpak maar juist ook in de samenwerking met klant, de mensen die film en en onze eigen crew. Dat vertaalt zich door naar wat je ziet en voelt wanneer je de films kijkt. Dat is voor ons past echte employer branding. Het centraal stellen van de mens en de barrière tussen het militaire uniform en de mens doorbreken.

Resultaten wervingsvideo’s

  • De video’s werden uitgezet op YouTube, Instagram, Snapchat, TikTok, LinkedIn, via Native ads, Outstream en Display bannering.
  • 11 miljoen impressies in de eerste 6 maanden.
  • 35% van het totale websiteverkeer werkenbijdefensie.nl kwam voort uit de campagne.
  • 85.000 bezoekers op één van de inspiratiepagina’s geweest. 12,8% klikt naar de vacatures, hiervan rondt 1,75% een sollicitatie af.
  • Bijna 2.000 van de bezoekers klikt door naar een eventpagina, 10% meldt zich aan voor een event.
  • In de eerste 2 maanden heeft de campagne al 191 nieuwe sollicitanten en 204 eventbezoekers opgeleverd.
  • De campagne zorgt ook dat minder populaire vakgebieden meer bezocht worden. Techniek en ICT zijn zelfs de meest bezochte inspiratiegebieden.

De films bekijk je hier. Of bekijk meer wervingsvideo’s op onze website.