Work
Nieuws blog
Kaaps Team | Kaapsfilm

Mijn stage bij Kaaps Film: Renée [editor & allround]

Hey, ik ben Renée! Derde jaars student Audio Visual Design aan de Willem de Kooning Academie. Het afgelopen half jaar heb ik bij Kaaps de allround video stage gelopen. Een half jaar dat wat mij betreft echt voorbij is gevlogen.

Toen ik opzoek ging naar een stage was het voor mij heel belangrijk een klein, gezellig team te hebben. Een plek waar ik me het komende jaar wel thuis zou voelen. En waar ik zoveel mogelijk van het hele maak proces mee zou krijgen. Ik zag de vacature van Kaaps Film voorbij komen en heb gelijk gesolliciteerd. Ik mocht op gesprek komen, en zonder plan B voor een andere stage moest dit wel lukken. Wanneer je dit leest zie je dat mijn plan A gelukkig goed is uitgepakt.

Toen ik mijn stage begon was ik heel stellig dat ik geen stage wilde waar ik alleen aan het editten was. Hier had ik al wel ervaring mee en ik wilde graag meer leren wat betreft camera, licht, grading en mee gaan op shoots. En dat is zeker gelukt. Maar toch tegen alle verwachtingen in ben ik heel veel gaan editten. Dit was de plek waar ik mij het meest comfortabel voelde. De combinatie van het mee gaan op de shoots om vervolgens met het geschoten materiaal aan de slag te gaan is iets waar je voldoening uit haalt. Het is tof om, soms lastig, materiaal om te toveren tot een mooi eindresultaat.

In het begin van mijn stage hielp ik senior editors met projecten en na verloop van tijd groeide mijn kwaliteiten. Ze vertrouwde mij projecten toe om zelf te editten. Ik werkte samen met regisseurs en leerde veel van het hele proces. Je wordt hier als stagiair echt wel als collega gezien.

Ook word je eigen ontwikkeling heel erg gestimuleerd. Je mag gebruik maken van apparatuur om je skills te oefenen. En samen met meerdere collega’s heb ik gezeten aan mijn eigen filmplan. Iedereen staat klaar om je te helpen. Elk stagiair heeft zijn kwaliteiten en het wordt aangemoedigd om deze te ontwikkelen.

De sfeer bij Kaaps is top. Het is gezellig, iedereen gaat goed met elkaar, en je merkt echt dat iedereen hier zichzelf kan zijn. Maar wanneer er gewerkt moet worden, dan wordt er ook hard gewerkt. De balans is daar. En als er iets gedaan moet worden, dan pak je het op.

Het afgelopen jaar heb ik super veel geleerd. Op technisch en conceptueel gebied. Maar ik ben ook tot veel nieuwe inzichten gekomen op persoonlijk gebied.

Ik wil dit niet te zoetsappig afsluiten. Maar ik heb oprecht een toptijd gehad bij Kaaps. Deze mensen mogen echt wel wat veren in hun reet gestoken krijgen. Mooi werk maken en ook nog gewoon super gezellig zijn dat kan niet iedereen.

Vanaf augustus/september zijn we weer op zoek naar nieuwe stagiair(e)s. Wat voor jou? Check de vacatures: https://kaapsfilm.nl/vacatures/