Work
Nieuws blog
Kaaps Team | Kaaps Film

Mijn stage bij Kaaps Film: Amy [regie & productie]

Hi! Ik ben Amy, een laatste jaars media student uit Rotterdam met een passie voor videoproductie. Ik heb een half jaar allround videoproductie stage gelopen bij Kaaps Film, en ben nu bezig met mijn tweede stageperiode als assistent regie.

Nadat ik vorig jaar een short film (A Soldier’s Bible) heb geregisseerd en geschreven tijdens mijn opleiding, wist ik dat ik verder wilde met deze passie. Alleen, wist ik niet goed waar ik naar opzoek was.

Ik ben jong, had nog niet veel ervaring en blonk niet uit in technische vaardigheden zoals editten. Ik dacht dat ik nooit een goede stage zou vinden, want voor mij zijn er ontelbaar andere getalenteerde studenten die staan te spartelen om te beginnen.

Toen kwam ik op gesprek bij Kaaps Film en werd mij verteld dat als je leergierig en hardwerkend bent, dat je dan meer dan welkom bent. En dat is ook zeker zo. Ik ben meer gegroeid tijdens mijn stage dan in mijn twee en een half jaar op HBO.  Ik deelde mijn ambities en toonde veel inzet, waarna er veel deuren voor me open gingen.

“Als jij initiatief toont, willen wij jou alles leren”

Ik werd bijvoorbeeld gevraagd als assistent regie/productie voor een enorme klus van een grote klant, ik kreeg meer verantwoordelijkheid en mocht zelfs een klein project voor CutKlup (dochterbedrijf) regisseren. Naast dat ik veel verantwoordelijkheid kreeg, stonden mijn collega’s ook altijd klaar om mij te helpen met andere dingen zoals persoonlijke projecten of als ik soms hulp nodig had met niet werk gerelateerde dingen. Je wordt hier dus niet als echt stagiaire behandelt, ook op set merk ik dat heel erg. Ik heb daar contact met klanten, en bouw zelfs banden met hun op. Zo hebben wij afgelopen half jaar rond de 20 shoots gehad voor 1 project en 1 klant, en ben ik door de klant uitgenodigd voor de release bbq. 

“Bij Kaaps ben je niet zomaar een koffie-zet-stagiar.”

Het team is klein maar fijn. Zelf heb ik van elke collega individueel en in team verband heel veel geleerd. Je gaat als allround stagiaire dingen doen zoals helpen/ondersteunen bij edits, alle inhouse licht equipment leren opzetten (en helpen als best-boy/girl op set), camera assisteren op set en nog zoveel meer. Als stagiair(e) ga je ook veel mee op set. Mijn favoriete draaidag was die op een marine boot, waar we ook daadwerkelijk bleven overnachten! Elke draaidag is anders en eigenlijk niet te vergelijken met de vorige. Ik ben dus op zowel professioneel en persoonlijk gebied heel erg gegroeid het afgelopen half jaar. Kaaps is gewoon een heel fijn bedrijf, met lieve, creatieve mensen, waar je veel van kan leren. Of je nou binnenkomt als young-professional of als onervaren media student.

Vanaf februari zijn we weer op zoek naar nieuwe stagiair(e)s. De regie stage is reeds ingevuld en dus niet meer beschikbaar. Wel zoeken we drie allround video stagiairs. Wat voor jou? Check de vacatures: https://kaapsfilm.nl/vacatures/